Sådan vælger du den rigtige frisørsaks

Som så meget andet, så er en saks ikke bare en saks. Når du skal købe en ny frisørsaks, så er der mange faktorer, som spiller ind i forhold til kvalitet og brug. Her får du en lynguide til, hvordan du finder den helt rigtige saks.

Godt materiale

Materialet er noget af det første du skal have for øje, når du køber din nye saks. Det har nemlig stor betydning for saksens levetid. Du er for eksempel med jaguar sakse sikret et rustfri materiale, så du har den i mange år. Prisen og kvaliteten hænger sammen ligesom med så meget andet. Derfor kan købet føles dyrt i første omgang, men pengene er hurtigt hentet ind igen.

Tænk ergonomisk

Som du sikkert allerede ved, så er det utroligt hårdt for hænderne at klippe dagen lang. Og du skal formentlig klippe i mange år, så du skal passe på dig selv. Vælg derfor en saks som ligger godt i hånden, så du skåner dine hænder. Det kan også være en fordel at vælge en letvægts. Husk altid at uanset hvilken saks du vælger, så skal den passe til dig og dine behov. Det er dig der skal klippe med den i mange år, og derfor din hånd den skal ligge godt i.

Flere lag

Nogle frisørsakse kan fås i flere lag, så du kan få slebet din saks flere gange. På den måde lever din saks i flere år, og kan føles ny og skarp meget længere. Hver gang du sliber din saks bliver den selvfølgelig tyndere. Så hvor mange gange du kan slibe den kommer an på stålkvaliteten og lagene af saksen.

admin