Kulde og varme lindrer smerte forskelligt

Du har sikkert prøvet at få en skade mens du dyrker sport eller anden fysisk aktivitet. Når det sker, så er det vigtigt at køle skaden ned så der ikke kommer hævelser. Kulden både lindrer og fremmer helingen af skaden.

Men nedkøling kan ikke gøre det. I nogle dage efter skaden kan det være nødvendigt at behandle den med varme også. Det kan du gøre med varmt vand eller en varmepose.

Kulden fjerner den dunkende smerte

Når du er kommet til skade vil kulden lindre smerten med det samme. Men den forbygger også hæves og en eventuel betændelse. En ispose består af en gelé du kan mange gange.

Posen lægger du i fryseren og bruger den sammen med et klæde så du ikke lægger kulde direkte på huden. Hvis du dyrker meget sport kan det godt betale sig at investere i en pose du kan bruge flere gange.

Musklerne slapper af med varme

Du kan købe både varmeposer og isposer hos YouCare. Varmeposen kan varmes op i enten mikroovn eller varmt vand. Den skal være 80 grader for at virke mest effektiv.

Varmen vil sætte gang i blodomløbet til musklerne og løsner op for spændinger. Posen kan du bruge når du har spændinger i kroppen. Ved betændelse er det en god ide at veksle mellem kulde og varme.

blodet væk

Husk RICE-princippet når uheldet er ude. Rice betyder ro, is, kompression og elevation. Du må ikke fortsætte din træning, men omgående holde dig i ro. Bagefter køler du skaden for at behandle den.

Kulden stoppe hævelser omkring skaden. Og en forbinding kan støtte så du ikke gør skaden værre. Det vil også forebygge hævelser.

Elevation betyder at du hæver skaden over hjertet. Det stopper blodet i at hobe sig op omkring skaden og lave hævelser.


admin