4 fysiske tiltag til bedre medarbejdertrivsel

Du har sikkert allerede været til diverse kurser om, hvordan du motiverer dine medarbejdere, lytter bedre til dem, gør plads til alle eller lign. Men der er faktisk nogle helt konkrete ting, som du kan gøre, der med garanti øger dine medarbejderes trivsel. Læs med her, og bliv klogere på hvilke fysiske tiltag du let kan indføre.

Frugtordning

Intet er så drænende, som hvis man mangler energi på arbejdet. Sørg derfor altid for at der er en form for frugt eller snacks tilgængeligt på arbejdspladsen. Frugt fungerer som hurtige kulhydrater, og giver derfor hurtigt energi, som kan opsættes til bedre koncentration. Gør dig selv en tjeneste og bestil firmafrugt økologisk.

Bordopstilling

Selvom det måske lyder skørt, så har bordopstillingen i kontorfællesskaber stor betydning for dine medarbejderes trivsel. Det er ikke specielt optimalt at sidde med computerskærmen ud mod resten af lokalet. Det kan føles utrolig krænkende overfor det private arbejdsliv.

Pauserum

Gør det okay for dine medarbejdere at holde pauser i løbet af dagen. Dem har vi alle brug for. Det er altså ikke nok med en halv times frokostpause. Menneskehjernen kan kun holde fuld fokus i 20 minutter af gang. Herefter har den brug for en kort pause. Det bedste du kan gøre er derfor, at indfører små pauser i løbet af dagen, hvor det er okay at gå ud og trække noget luft. Måske du endda skal overveje at lave et rum til formålet.

Ros og mere ros

Vi alle trives bedst, når vi får ros. Det er rigtig motiverende og øger vores trivsel markant. Brug derfor et par minutter hver dag på rose hver medarbejder for gårddagens indsats. Det kan både være på sedler eller til morgenmødet.

admin