Inspiration: Sådan kan du hjælpe andre i en uhjælpelig situation

Danmark stod stille, da Christian Eriksen faldt om på banen med hjertestop, men takket være god og hurtig lægehjælp var det muligt at genoplive ham hurtigt, så han undgik tilsyneladende varige mentale men. Hvis du er blevet inspireret af dette og gerne vil stå til rådighed for andre, så kommer vi her med tre bud på, hvordan du kan hjælpe andre, når det synes allermest umuligt.

Bliv hjerteløber

Rundt omkring i landet findes der hjertestartere, som hjerteløbere bliver kaldt til, når der bliver rapporteret et hjertestop i nærheden. Det er nemlig et spørgsmål og liv eller død, at der kan reageres på ganske få sekunder eller minutter. Det er et stort ansvar at være hjerteløber, men du kan redde andre, der ikke kan redde sig selv.

Bliv organdonor

Det er de færreste danskere, der har taget stilling til, om de ønsker at være organdonere. Men det burde vi være bedre til, for det kan redde liv, hvis vi vælger, at vores organer gerne må bruges hos andre mennesker. Du behøves ikke ønske at blive organdoner, men vi opfordrer kraftigt til, at du tager stilling, for det kan redde liv.

Lær førstehjælp

Man ved aldrig, hvornår man får brug for at træde til, men det kan ske når som helst. Derfor er førstehjælp så vigtigt at kunne, og det er ikke bare noget, som man lærer halvt, når man skal tage kørekort. Vi anbefaler, at du tjekker videoer på nettet eller decideret hyrer nogle til at komme og lære jer det, så alle kan træde til, hvis der skulle ske noget.

admin