Historien om Brax bukser

Brax er et gammelt brand med en lang historie bag sig. Virksomheden blev grundlagt af Bernward Leineweber og hans kone tilbage i 1888. De åbnede deres første butik med tøj til at plukke fra hylden i Berlin.

Der var stigende interesse for tøj du kunne købe og tage på med det samme. Det var en kæmpe udvikling i forhold til at skulle have alting skræddersyet. Det var heller ikke alle der havde råd til at få syet tøj, så ofte var det lillemor der havde syet mandens arbejdsbukser.

Tøj fra hylden

Konceptet blev omgående populært. Nu kunne lavere bemidlede købe færdige bukser til en overkommelig sum penge. Det varede ikke længe før alle i Berlin kendte navnet Leineweber.

Virksomheden klarede sig gennem første verdenskrig ved at sy uniformer til militæret. Efter krigen så Leineweber lyset i at sy sportstøj. Men i 1932 gik forretningen i betalingsstandsning.

Iværksætter overtager forretningen

Forretningen blev overtaget af den unge iværksætter, Herbert Tengelmann. Han forvandlede butikken til et decideret modehus der forsynede hele familien med tøj.

Under anden verdenskrig måtte Leineweber atter til at sy tøj til militæret. Det var en hård tid at komme helskindet gennem krigen. Men virksomheden overlevede og i 1950 kunne firmaet lancere sin kollektion af Brax bukser.

Første TV-reklamer

Siden gik det op og ned i takt med de internationale konjunkturudsving. I 1960 kom de første bukser med lynlås og med tiden blev mærket Brax virksomhedens navn.

Virksomheden har forstået at udvikle sig med tiden og lytte til kundernes behov. De har været innovative og har i dag en stor online forretning også. Men den første tv-reklamer fra Brax kom først i 2017.

Du kan købe Brax bukser i det meste af verden, men særligt i Europa. Se det store udvalg af tøj og bukser til mænd.


admin