Derfor er der lang kø på motorvejen

Det er keglernes skyld – altså trafikkegler. Når der er vejarbejde på motorvejen er det nødvendigt at afspærre meget store strækninger ad gangen. Også selvom der ikke arbejdes på det afspærrede område.

Det er primært af hensyn til vejarbejderne. Det er en farlig opgave at arbejde på en vej med biler i høj hastighed. Men det er endnu farligere at sætter keglerne op der skal danne afspærringen.

En trafikkegle er synlig

Trafikkegler er perfekte til afmærkning. De er lavet af et kraftigt og fleksibelt materiale som kan holde til en påkørsel uden at skade hverken bil eller kegle.

Men desværre er arbejderen der skal sætte keglen op ikke helt så robust. Så for at beskytte medarbejderne bliver keglerne sat op på længere afstande end egentlig nødvendigt. På den måde ungås uheld i forbindelse med opsætning og nedtagning af kegler.

Lang ventetid

Konsekvensen er at bilisterne må finde sig i lange køer på strækninger hvor bilerne egentlig godt kunne køre. Men det er et problem der bliver taget alvorligt. Således har forskere udviklet en selvkørende kegle der kan fjernstyres. På den måde kan keglerne flyttes uden at udsætte medarbejderen for fare.

Med selvkørende kegler er det heller ikke nødvendigt at afspærre så lange strækninger ad gangen. Der er stor forskel på at sidde i en kø på to kilometer og en kø på ti kilometer.

Robotkegler

Indtil den selvkørende kegle kommer på gaden fortsætter udviklingen af kegler. Ambitionen er at lave en robotkegle der selv kan se hvornår der er brug for afspærring. Den kan selv køre ad vejen og den kan spotte et færdselsuheld som den lynhurtigt guider trafikken udenom. Indtil robotterne overtager opgaven, kan du købe helt almindelige trafikkegler hos Ramudden Vejsikring. Keglerne er lavet i PVC og fås i forskellige størrelser og med lys eller reflekser.

admin